Sunday, January 1, 2017

Platta på mark - Golvvärme, elinstallation och armering

Ett väldigt spännande moment är när kantelementen är utlagda, då ser man huset ta sin exakta form. Sedan läggs cellplasten omlott för att man ska slippa skarvar och köldbryggor. Innan man gjuter betongen i plattan kommer rörmokaren och lägger ut golvvärme (vi valde från LK Systems) i särskilda skenor direkt på cellplasten. Rörmokaren förbereder även för varmvatten, brunnar och sätter upp fördelarskåp. Även elektrikern har en hel del förberedelser att göra innan gjutningen.

Därefter läggs armeringsjärn ner i kantbalken och i sektioner med punktlaster. Även armeringsnät läggs ner i sektioner med punktlaster och på hela plattan. Mängden armeringsjärn beror på vilka laster grunden kommer utsättas för. Armeringsnät som ligger högst upp på plattan är främst till för att motverka sprickbildning. Mängden och utformningen av nätet är viktig om man planerar att exempelvis ha betonggolv som färdigt golv.

När allt är på plats i plattan är det återigen dax att kalla in byggmätarföretaget för en slutlig kontroll, där det ska säkerställas att avloppsrör och brunnar är placerade på exakt rätt ställe. Sist men inte minst måste KA komma och göra en inspektion av grunden innan gjutning får lov att ske.


Homedoubler på YouTube
https://www.youtube.com/c/Homedoubler

Höllviken på YouTube
https://www.youtube.com/playlist?list=PLFCVPWk0EhfI3zU3mX2tvv2Y9N_jUBNH2

Golvvärme - LK Systems

Golvvärme och fördelarskåp - LK Systems

Installation av vattenburen golvvärme - LK Systems

Elinstallation - Elservice i Trelleborg

Armering och nedsänkning i plattan för kommande skjutdörrspartier - Tjälldén

Armering i plattan - Tjälldén

Armering (extra förstärkning) vid punktlaster - Tjälldén

Armering (extra förstärkning) vid punktlaster - TjälldénLeif Tjälldén AB - Husgrunder och pooler 
Vi säljer materialpaket med konstruktions-lösningar för husgrunder och pooler. Leif Tjälldén AB startades 1979 och har arbetet med grundlösningar för både platta på mark och krypgrunder i över 35 år. Vi erbjuder våra byggsystem för stora och små projekt, till grundbyggare och privatpersoner.
LK Systems - Din VVS-leverantör
LK Systems är en av nordens ledande VVS-leverantörer. Vi utvecklar egna system för vattenburen golvvärme, tappvatten och renovering.


Elservice i Trelleborg
Elservice AB är ett framgångsrikt och expanderande företag med huvudkontor i Trelleborg och filial i Malmö. En stor del av Elservice uppdrag avser industrier, förvaltningsbyggnader, kontor, affärsfastigheter mm. Specialområden är belysning, industri, säkerhet, kommunikation och intelligenta hus.


#bygg #homedoubler #byggahus #bygganytt #husbygge #bygga #bygge #nyproduktion #höllviken #hollviken #home #ljunghusen #näset #falsterbo #skanör #vellinge #vellingekommun #hus

#plattapåmark
#plattapamark #husgrund #husgrunder #hollviken #höllviken #homedoubler #byggahus #bygganytt #nyproduktion #husbygge #Vellinge #vellingekommun #ljunghusen #näset #falsterbo #skanör